40dagentijdproject Kindernevendienst: God wint 40dagentijdproject Kindernevendienst: God wint
Op zondag 15 februari starten we met het 40dagentijdproject van de Kindernevendienst, met als thema God wint, dat geloven wij. Het project volgt niet het voor ons normale oecumenisch leesrooster, maar de protestantse periode van 7 Lijdenszondagen.

Iedere week gaan we met de kinderen creatief aan de slag met de vraag ‘Hoe we weten dat God er is? Kun je dat zien, horen, voelen ruiken of proeven?’ In het Paasproject ontdekken de kinderen aan de hand van de zintuigen hoe zij God kunnen waarnemen. In hun eigen leven, maar ook in de Bijbelverhalen die we tijdens de nevendienst vertellen. Dit willen we doen aan de hand van de volgende gedeelten uit het Johannes Evangelie:

Zondag 15 februari: God wint dat kun je voelen; Johannes 5:1-18 Zieke man bij Bethesda.
Zondag 22 februari: God wint, dat kun je zien; Johannes 9:1-41 Blindgeborene bij Siloam.
Zondag 1 maart: God wint, dat kun je horen; Johannes 11 Opwekking van Lazarus.
Zondag 8 maart: God wint, dat kun je ruiken; Johannes 12:1-11 Maria zalft Jezus.
Zondag 15 maart: God wint, Jezus laat het voelen; Johannes 13:1-38 De voetwassing.
Zondag 22 maart: God wint, Jezus laat het zien; Johannes 18:1-27 Mij moeten jullie hebben.
Zondag 29 maart - Palmpasen: God wint, Jezus laat het horen; Johannes 19:16-42 Het is volbracht.
Zondag 5 april - Pasen: God wint, dat geloven wij!; Johannes 20:1-18

Prachtige verhalen waarin God en onze zintuigen centraal staan. Daarnaast maken we iedere week een verwerking. Een verwerking aansluitend bij ‘het zintuig’ van die zondagmorgen. Alle verwerkingen worden bewaard in een ‘Zintuigendoos’ die op Paasmorgen compleet gemaakt wordt en mee naar huis mag. We hopen dat aan het einde van dit mooie Paasproject de kinderen dan ook zeker een antwoord hebben op de vraag ‘hoe we weten dat God er is?’.

nieuwsbrief 9 augustus 2020