Werkgroepen en verenigingen Werkgroepen en verenigingen

Binnen Kerk aan de Linge zijn diverse commissies, werkgroepen en verenigingen actief. Enkele hiervan presenteren zich op deze pagina van de website.

Cantorij Cantorij

Regelmatig wordt in de diensten van Kerk aan de Linge medewerking verleend door de cantorij. De circa dertig enthousiaste leden oefenen van september tot juni op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het Trefpunt om de medewerking aan de diensten voor te bereiden. De cantorij zingt niet alleen tijdens de diensten op de kerkelijke feesten, maar bijvoorbeeld ook in kunstvespers, die regelmatig gehouden worden. Lijkt het u of jou leuk om mee te zingen, neem dan contact op met het bestuur, of kom langs op de repetitie.

Het bestuur:
Voorzitter: Anne Marie Adriaanse-Teeuw, , tel. 0345-769041
Secretaris: Bonnie Agema-Schriever, , tel. 0345-616016
Penningmeester: Rients Agema, , tel. 0345-616016
Adjunct: Ada Boterkooper-Middelkoop, , tel. 0345-617247
Muziekbeheer: Hans Hoveling, , tel. 0345-614603

Dirigent: Janko Fraanje, , tel. 0345-621411

Luistervoorbeeld:
Een korte impressie van het koor is te krijgen via het onderstaande geluidsfragmenten.
Cantorij Gz 225 en Ehre sei dir Christe (Heinrich Schu╠łtz)
Cantorij In the bleak mid-winter
Cantorij NLB96a Zing een nieuw lied, alle landen

Activiteitencommissie Activiteitencommissie

De activiteiten van deze commissie kunnen zowel zelfstandig door de commissie worden georganiseerd, als ondersteunend zijn voor activiteiten van andere commissies in de kerk.

Zo worden acties ondersteund als een Veiling van Beloften en de actie die jeugd organiseert voor het realiseren van een eigen jeugdruimte in de Bethelkerk. De afgelopen jaren heeft de commissie ook een financiele bijdrage geleverd aan de beamer, de keuken en de zonnepanelen op de Bethelkerk. Ook aan Baie Dankie en diaconale acties is een bijdrage geleverd. Jaarlijks wordt onder andere een oliebollenactie georganiseerd.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Voorzitter: Kees Verburg, Baronie 9, tel. 616273
Secretaris: Joke Wiggers, Copierlaan 176, tel. 614114
Penningmeester: Karel Meijdam, De Waterloop 25, tel. 612310
Kees van Buren, Van Naaldwijcklaan 32, tel. 611089
Peter Meijdam, Boeylaan 3, tel. 613314

Glasstadjaarmarkt commissie Glasstadjaarmarkt commissie

Al 35 jaar organiseert deze commissie jaarlijks tijdens de Glasstadmars in mei de Glasstadjaarmarkt. Er worden (2e hands) spulletjes ter verkoop aangeboden, maar er is een enveloppenkraam, boekenkraam, handwerkkraam en een bloemenkraam. De opbrengst van de markt is bestemd voor kerkelijke projecten en goede doelen.

De commissie bestaat uit: Simon Beijer, Tanja den Dunnen, Anda van Es, Ton van Genderen, Wil Foppen en Harry Quick. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Simon Beijer. Dit kan ook via het e-mailadres .

Werkgroep duurzaamheid Werkgroep duurzaamheid

Kerk aan de Linge mag zich er over verheugen dat er per 1 september 2013 sprake is van een werkgroep Duurzaamheid. De groep bestaat uit zes leden. Het zijn Bep Beijer, Rients Agema, Jouke van Campenhout, Lennard van Buren, Marrie den Hartog en Albert Santing.

Wat gaan we als werkgroep doen? Vooral communiceren over het onderwerp duurzaamheid in Kerk aan de Linge, op de Nieuwsbrief en op onze website. Wij denken dat het vooral van belang is om een proces van bewustwording op gang te brengen. Daarnaast willen wij nog dit seizoen een paar concrete en aansprekende acties organiseren. Het zullen activiteiten zijn, die niet alleen goed aansluiten bij onze dagelijkse manier van leven maar ook ingebed zijn in het bestaande werk van de kerk.

Contactpersoon namens de werkgroep is Albert Santing (0345-615099).

Weg van Jezus - gemeenteavond 2
datum en tijdstip 20-11-2017 om 20.00