Geslaagde Herdertjestocht in Leerdam Geslaagde Herdertjestocht in Leerdam

Zondag 20 december was de tweede editie van Herdertjestocht van Kerk aan de Linge. Ruim 150 kinderen, (groot)ouders en andere belangstellenden vertrokken vanaf 17.00 uur vanaf de Bethelkerk om langs een verlichte route door het centrum van Leerdam enkele scenes uit het Kerstverhaal te beleven. Op het plein voor de kerk vertelde, na enkele mooie Kerstmelodieën door een koperensemble, een Engel:

Wees gegroet, Maria. De genade van de Heer is met je. Ik ben de engel Gabriël, een boodschapper van God. Wees niet bang Maria, God heeft op je gelet en jou uitgekozen. Je zult in verwachting raken (van de heilige geest) en een zoontje krijgen. Je moet hem Jezus noemen en hij zal erg belangrijk worden, mensen zullen hem zelfs de Zoon van God Noemen. Het zal vrede op aarde brengen voor alle mensen en iedereen zal van hem houden.

Onder leiding van een verteller ging daarna de Herdertjestocht van start. Onderweg ontmoetten de deelnemers onder andere Keizer Augustus en de ezel waarmee Jozef en Maria de tocht naar Bethlehem maakten. Na twee overvolle herbergen op de Zuidwal, kwamen ze langs Jozef en Maria die onderweg waren naar Bethlehem, en enkele herders met schapen. Op de parkeerplaats van de Bethelkerk werden de deelnemers opgewacht door de 3 Koningen en een Engel. Zij wezen de deelnemers op de plaats waar Jozef en Maria met hun kindje Jezus waren. Na afloop was er op het kerkplein voor iedereen wat lekkers (en warms) te drinken en eten.

Nb. Met dank aan Peter Meijdam voor de foto's.

Een werkgroep heeft het initiatief genomen om na de geslaagde editie van 2014 weer een mooie Herdertjestocht te organiseren. Vanuit de breedte van de gemeente werd meegewerkt. Acteurs, jongeren die zorgden voor de verlichting van de route, een fotograaf, de verzorging van drinken en wat lekkers; er werd gelukkig nooit tevergeefs een beroep gedaan op ruim 35 vrijwilligers.

In januari gaat de werkgroep met een afvaardiging van de leiding van de Kindernevendienst de Herdertjestocht evalueren. Misschien dus een vervolg eind 2016.

Weg van Jezus - gemeenteavond 2
datum en tijdstip 20-11-2017 om 20.00