PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Eerste Herdertjestocht in Leerdam Eerste Herdertjestocht in Leerdam

Zondag 21 december was er een primeur in Leerdam; Kerk aan de Linge organiseerde de eerste Herdertjestocht. De leiding van de Kindernevendienst heeft het initiatief genomen voor dit unieke evenement, waar vanuit de breedte van de gemeente aan werd meegewerkt. Acteurs, aanstekers van de ruim 400 waxinelichtjes, een fotograaf, de verzorging van drinken en wat lekkers; er werd nooit tevergeefs een beroep gedaan op ruim 25 vrijwilligers.

 
Vanaf 17.00 uur vertrokken +/- 100 kinderen, ouders en grootouders vanaf de Bethelkerk om langs een verlichte route door het centrum van Leerdam enkele scenes uit het Kerstverhaal te beleven. Onder leiding van een herder gingen drie groepen langs een ambtenaar waar de iedereen ingeschreven moest worden en een stal met echte schapen waar drie herders en een engel vertelden over hun nacht in het veld. Op het Dr. Reilinghplein was een herberg ingericht die helaas helemaal vol was. Op de parkeerplaats van de Bethelkerk werden de deelnemers opgewacht door de 3 Koningen. Zij wezen de deelnemers op de plaats waar Jozef en Maria met hun kindje Jezus waren. Na afloop was er op het kerkplein voor iedereen wat lekkers (en warms) te drinken en eten.
Een nieuwe traditie? In januari gaat de leiding van de Kindernevendienst de Herdertjestocht evalueren. Misschien dus een vervolg eind 2015.

terug
 
 

Rembrandts Engel - Bijbel lezen met je ogen - ochtendkring
datum en tijdstip 16-01-2018 om 10.00
meer details

Rembrandts Engel - Bijbel lezen met je ogen - avondkring
datum en tijdstip 16-01-2018 om 20.00
meer details

 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief
14 januari 2018
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
Nieuwe berichten
Programma Vorming en Toerusting 2017-2018
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.