Pastoraat Kerk aan de Linge Pastoraat Kerk aan de Linge

Wijkpastoraat
De pastorale ouderlingen zijn belast met de pastorale zorg voor de gemeente. Zij doen dat in samenwerking met de pastorale werkers en de diakenen. Het bezoekwerk wordt verdeeld onder de leden van het team. Om als pastoraal team goed te kunnen werken zijn meldingen vanuit de gemeente buitengewoon belangrijk.

De pastoraal ouderlingen zijn:
Alie Donga, senioren pastoraat
Erik Graafland, coordinatie pastoraat
Elly den Ottelander
Kees Verburg

Pastoraat Pastoraat

Pastoraat omschrijven we als: het ondersteunend meelopen met de ander tot z/hij weer verder kan en op haar/zijn beurt weer kan meelopen met iemand anders. Centraal staat de pastorant, de ander, de hulpvrager, de ondersteuningontvanger.

De pastor is “met Christus bij de ander”.

Binnen de gemeente van Christus kan ieder mens geroepen of gekozen worden om voor de ander pastor te worden. Daarnaast kennen we hiervoor speciaal gekozen en benoemde mensen: predikant, ouderling, pastoraal werker, pastoraal medewerker, ouderenbezoeker etc.

De nadruk binnen het pastoraat ligt op het “in contact blijven”. Daar hoeven geen bijzondere redenen voor te zijn. Je kunt hierbij denken aan een afgesproken huisbezoek, een gesprekje in de hal van de kerk en een groet bij de supermarkt. Hier nadert het pastoraat het meest aan het van alle gemeenteleden gevraagde “omzien naar elkaar”. Dat we het ook tot pastoraat rekenen is dat we ons ook hier vooral bewust willen zijn dat het om de ander en zijn/haar leven(sverhaal) gaat.

Naast het met elkaar in contact blijven is er het “crisispastoraat”, in nauwe samenwerking met de predikant. Hier is de gemeente van Christus in alle tijden het meest “goed” in geweest. De verzorging van de zieken, het aanwezig zijn bij sterven en rouwverwerking, mee zoeken naar wegen hoe om te gaan bij levensproblemen (huwelijk, relatie, kinderen, werk, school etc.). Als vorm van bijzonder pastoraat valt ook de zorg en aandacht voor de mensen met een verstandelijke handicap.

Gemeentereis Armenië en Georgië
datum en tijdstip 26-09-2017 om