Jeugddienst - Teamspirit Jeugddienst - Teamspirit

Teamspirit, daar ging het om in de jeugddienst van zondag 31 mei aanstaande. Heel veel jongeren sporten. In een team of in hun eentje. Als je sport heb je te maken met een trainer, coach en/of fanatieke toeschouwers.

Hoe zit met teamspirit in de kerk? Zijn wij een team? Hoe trainen wij? Wie is onze coach? Daarover hadden jongeren van Solid Friends, samen met de leiding en ds. Ben Heijting een dienst voorbereid. De band Inspiration uit Nijkerkerveen zorgde voor een mooie muzikale begeleiding van de dienst.

In een gesprek tussen de sportverslaggever van deze dienst, Jaromir Wielis, en ds. Ben Heijtijng kwamen alle aspecten van een echte wedstrijd aan bod; een time-out, teamgeest, geblesseerd zijn, alleen zijn in een wedstrijd (of toch juist niet) en wat kan beter (de rust). De jongeren hadden filmpjes opgenomen waarin ieder in zijn of haar sport elementen van teamspirit naar voren liet komen. En de rust... die kwam er ook, en wel heel letterlijk; halverwege de dienst moest iedereen van plek wisselen en een plekje zoeken aan de andere kant van het gangpad. Gelukkig hebben alle kinderen van de kindernevendienst bij terugkomst in de dienst hun ouders weer gevonden.

De elementen van een wedstrijd kwamen terug in een aantal vragen. Voor de dienst kregen alle kerkgangers, van jong tot oud, een scoreformulier waarop ze hun eigen score op de verschillende vragen konden noteren:

1. Hoe vaak heb jij afgelopen week iemand in je omgeving door een aanwijzing beter laten worden?
  2. Hoe vaak heb je iemand die er alleen voor stond even een zetje vooruit gegeven?
  3. Hoe vaak heb je afgelopen week een moment van bezinning genomen?
  4. Wat heb jij in de afgelopen week gedaan voor een geblesseerde in je omgeving?
Het mooie was dat er geen winnaar was; maar dat iedereen op basis van zijn of haar eigen score zelf kon bepalen of hij/zij goed bezig is. Door het briefje in je portemonnee of agenda te stoppen, wordt je er af en toe weer aan herinnerd.

Aan het slot klonk een verdiend applaus voor zowel de band Inspiration als voor Floris, Kees, Niek, Barend, Casper, Ellis, Jorunn, Remco en Jaromir! De leiding (Kees Bel, Gerdie van Brakel, Roline den Hartog en ds. Ben Heijting) deelden ook mee in het applaus.

Namens de jongeren; graag tot de volgende jeugddienst!

Uit 'Wat ik U nog zeggen wil'
(op verzoek van enkele kerkgangers)

Eeuwige God,

U bent heel wat ouder
dan de oudere mensen die wij kennen.

Elke generatie ving iets anders van U op,
afhankelijk van wat hun goed deed,
juist in die tijd op dat moment.

Zo is het ook vandaag.

De herinneringen en verlangens
van de bejaarden in onze omgeving
en die van onze ouders
zijn niet dezelfde als die van de nieuwe generatie.
De gedachten verschillen nogal eens
over wat belangrijk is en wat er niet toe doet,
wat waar is en wat maar onzin.
Dat kan heel vervelend zijn en ook interessant.

Maar dit hebben we van U begrepen:
dat er geen star gelijk en ongelijk bestaat,
omdat in elke tijd de naastenliefde een eigen invulling vraagt.
We bidden U om de moed dit vol te houden,
zodat ons geloofsleven in beweging blijft.
Over twintig jaar zullen wij ook anders geloven dan nu,
en we hopen dan op onze beurt
met jongeren te bepraten wat hen dan weer inspireert.

Intussen gaan we alle dagen met elkaar om als ouderen en jongeren
die elkaar wat te vertellen hebben,
soms niets van elkaar begrijpen
en het lang niet altijd eens zijn.
Maar goed dat U bent van alle tijden,
zo staat U aan weerszijden van ons onbegrip.
Dit besef houdt het respect onder de mensen levend.
Van U hoeven we niet allemaal gelijk te denken,
wilt U ons allen dit alstublieft blijven inhameren!

Ga met ons mee in onze geschiedenis, eeuwige God,
en wanneer we soms met de oude paden niet meer uitkomen,
sterk dan onze moed eigen wegen te banen.

datum en tijdstip 23-11-2017 om 9.00

Bijbeluur