Welkom Welkom

Of u nu een regelmatige kerkganger bent, verhuisd bent en op zoek naar een kerk in Leerdam of als u voor het eerst of sinds lange tijd de kerk bezoekt; graag vertellen wij u iets over onze gemeente. Om een eerste bezoek of kennismaking te vergemakkelijken en om eerste vragen mogelijk gelijk te beantwoorden. Heeft u na het lezen nog een vraag? Neem dan gerust contact met ons op!

Voor wie is Kerk aan de Linge?
Kerk aan de Linge is een protestantse gemeente in Leerdam waar iedereen welkom is en meetelt: jong, oud, single, samenwonend, getrouwd, en welke achtergrond je ook hebt.

Hoe laat begint de kerkdienst en hoe laat moet ik er zijn?
De morgendienst begint om 09:30 uur; meestal in de Bethelkerk en iedere derde zondag in de maand in de Grote Kerk. Ongeveer twee keer in de maand is er een middagdienst in de Grote Kerk om 17:00 uur. De middagdiensten hebben vaak een alternatieve invulling met bijvoorbeeld een Kunstvesper, Taizédienst of Bach Cantate. Kijk voor de zekerheid even bij de Kerkdiensten. Er is plaats genoeg, dus vlak voor aanvangstijd nog binnenkomen is geen probleem. De eerste mensen komen zo ongeveer 20 minuten voor aanvang binnen.

Waar zijn de kerkdiensten?
Beide kerken staan in het centrum van Leerdam; de Bethelkerk aan de Westwal en de Grote Kerk aan de Kerkstraat in het hart van de stad. Aan de rand van het centrum is een grote parkeerplaats aan het Voorwaartsveld. Parkeren dichtbij de kerken (Markthof of Oranjeplein) is vaak lastig. Overigens komen de meeste mensen op de fiets naar de kerk; daarvoor is altijd plaats genoeg.

Kan ik opgevangen worden bij een eerste bezoek?
Natuurlijk. Geef uw gegevens door aan de scriba. Dan neemt iemand van ons contact met u op die u uitnodigt en u opvangt tijdens uw eerste bezoek.

Hoe lang duurt een kerkdienst?
Een kerkdienst duurt ruim een uur. Aansluitend aan de morgendienst drinken we samen koffie, thee of limonade. Een ieder is vrij daaraan mee te doen en zich te mengen met andere aanwezigen om na te praten over de dienst of dat wat u persoonlijk bezig houdt.

Is er ook iets te doen voor de kinderen?
Tijdens de morgendienst is er oppas voor baby’s en peuters. Oudere kinderen zijn gewoon welkom in de dienst. Iedere zondag is er voor hen Kindernevendienst. Daarnaast hebben we op zondag en doordeweeks nog een aantal andere vormen van jeugdwerk.

Waar kan ik mijn vragen stellen?
In de hal van de kerk staan één of twee mensen met de nieuwsbrief van die zondag. Zij kunnen de eerste vragen beantwoorden en u na de dienst in contact brengen met bijvoorbeeld de predikant.

Is er ook doordeweeks iets te doen bij Kerk aan de Linge?
Ja, er zijn allerlei activiteiten zoals een Leerhuis, activiteiten van het jeugdwerk, de Cantorij, Bijbelkring, groeicatechese, verdiepingscatechese, gemeente groei groepen etc. Daarnaast zijn er diverse activiteiten in het kader van het Jaarthema en zijn er tijdens het startweekend (tweede weekend van september) en in de Kerstvakantie (zaterdag tussen Kerst en Oud & Nieuw) gemeentebrede activiteiten.

Organiseren jullie ook iets voor nieuwe mensen?
Het is ons streven om nieuwe gemeenteleden altijd een keer thuis te bezoeken. Ook na de dienst kunt u zelf de voorganger even aanspreken. We hopen dat u zich snel thuis voelt en aansluit bij een van de bestaande activiteiten.

Nu al contact opnemen met een predikant of iemand van de kerkenraad?
Zie op deze website onder het kopje Contact.

Weg van Jezus - gemeenteavond 2
datum en tijdstip 20-11-2017 om 20.00