Startdag, zaterdag 20 september Startdag, zaterdag 20 september

Een mooie uitnodiging met een wegwijzer waarop alle mogelijkheden stonden ging vooraf aan de startdag. Altijd spannend, want hoeveel gemeenteleden melden zich aan voor ieder onderdeel? Tot het laatste moment kwamen de aanmeldingen binnen, vooral voor de barbecue. Samen eten, in een gezellige ambiance, daar houden de leden van  Kerk aan de Linge wel van. Negentig in totaal hadden zich voor dit onderdeel van de startdag aangemeld. Trefwoorden na afloop: gezellig, lekker, ja, ook de vegetarische “hamburger”, er is tijd voor ontmoeting, terwijl het vlees aan het garen is. En het weer werkte mee, de avondzon scheen op het kerkplein.

De veertig deelnemers aan de combi wandel- en fietstocht konden dat deels ook zeggen over het weer, op het stuk lopen naar de fiets na; een overval door een fikse regenbui zorgde voor een niet gevraagde douche. Maar de ervaring om te wandelen door een prachtig stukje natuur, vlak bij huis, kon ook de regen niet meer afnemen. Je kon het ook dichter bij huis zoeken. In de kerk was deze zomer de tentoonstelling “Wereld in wording’’ te zien, de Schepping verbeeld. Na wat inleidende woorden ging jong en ouder, vijftien in totaal, aan de slag. Onwennig, voorzichtig, stoer, met penseel, kwast, verfroller of schuurspons aan het werk. Mooi om het resultaat op de grond te zien liggen en te horen van de scheppers hoe zij het ervaren hadden. Zou het niet tijd zijn om naast alle kringen waarin het woord zo centraal staat, ook een schilderskring te starten?

Een kleine groep bezocht de Kringloopwinkel en het Kerkwinkeltje. Bijzonder boeiend om te horen en te zien hoe daar gewerkt wordt. Vooral vrijwilligers werken daar en doen goed werk. Was je / u daar nog niet eerder? Loop er eens binnen om zelf te zien dat hergebruik de toekomst heeft in onze samenleving waar (tot nu) zoveel (voortijdig) wordt afgedankt.

De middag begon met samenzang. Zingen doet goed, het nieuwe liedboek biedt een grote diversiteit, en daar hebben we weer van kunnen proeven. Een mooie start was dat, een start van een geslaagde dag. Je ging niet met lege handen naar huis; naast alle opgedane ervaringen en indrukken nam je, als je bij de barbecue was, ook het eerste jaarboekje van Kerk aan de Linge mee. Lang gewacht, en in korte tijd gerealiseerd. Hulde!

Een kleine werkgroep en de begeleiders van de diverse activiteiten hebben de startdag mogelijk gemaakt. Dank daarvoor. En die startdag smaakt vast naar meer. Volg het programma van vorming en toerusting, ook de komende maanden is er vast iets bij waar je / u graag bij wil zijn.

Gemeentereis Armenië en Georgië
datum en tijdstip 26-09-2017 om