Opening nieuwe Jeugdruimte Kerk aan de Linge

Een feestje mag gevierd worden!
Opening nieuwe Jeugdruimte Kerk aan de Linge

Geschuurd, geverfd, getimmerd, genaaid, gepoetst, gebakken, gebeitst, gezweet, maar vooral veel gelachen. En zondag 28 september was het eindelijk zover! Het nieuwe jeugdhonk werd geopend in 'Rock Solid Friends’ stijl. Direct na de dienst werd iedereen van harte uitgenodigd om de feestelijke opening met een toost en koffie met wat lekkers mee te maken.

Aan de opening ging een hoop werk vooraf. Al in januari van dit jaar deden de jongeren van Solid Friends aan het College van Kerkrentmeesters van de Bethelkerk het verzoek een (eigentijdse) ruimte beschikbaar te stellen. Een afvaardiging van het College ging met beide jeugdouderlingen en leiding van het jeugdwerk aan de slag: acties werden op touw gezet, activiteiten georganiseerd en uiteindelijk werd er echt geklust. Zaal 4 uit de Bethelkerk werd de nieuwe jeugdruimte; voor en door de jongeren.

Geld werd zelf ingezameld door acties zoals een ontbijt op zondagochtend 15 juni, de verkoop van cupcakes bij de koffie en al eerder het bakken en verkopen van oliebollen. Ook een bijdrage van de Glasstadjaarmarktcommissie, ondersteuning van de Activiteitencommissie en vrijwillige giften werden uiteraard omarmd. De ruimte kreeg langzaam vorm.

Handige handen van het College van Kerkrentmeesters, vrijwilligers en jongeren boden hulp in schilderen, aanbrengen van verlichting en timmeren van een loungebank. Enkele dames uit de gemeente gingen onder leiding van Willijanneke Heijting aan de slag met de bekleding van de bank. Klik hier voor een (foto)verslag van alle activiteiten.

En, het resultaat mag er zijn. Nadat de dagen voor de opening de laatste hand werd gelegd door het opruimen van de bar, het ophangen van schilderijen en de aankleding van de ruimte was het zondag 28 september zover. Door ds. Ben Heijting werd de ruimte officieel geopend door het doorknippen van een feestelijk lint. Geheel in stijl van Rock Solid mochten de ballonen uiteraard niet ontbreken. Pas nadat 500 (!) ballonen kapot waren getrapt, was de ruimte officieel in gebruik! Eigengemaakte cake, cupcakes en brownies gingen rond om opening nog een extra feestelijke tintje te geven.

'De jeugd heeft de toekomst'. Met dat spreekwoord in het achterhoofd overhandigden enkele jeugdleden een kado aan de creche.

Met deze ruimte hopen en verwachten we de jeugd weer een eigentijdse ruimte te kunnen bieden om zich te ontplooien, elkaar te ontmoeten en om leuke activiteiten te organiseren.

Mirande Kaasschieter en Martin van Gent, jeugdouderlingen
Leiding van Rock Solid en Solid Friends