Onthulling schildje Groene Kerk Onthulling schildje Groene Kerk

Kerk aan de Linge mag zich sinds kort Groene Kerk noemen vanwege de inzet die zij nu al pleegt en verder wil ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid. Daarmee neemt zij als veertigste kerk in Nederland officieel deel aan de landelijke Groene Kerkenactie.

Op zaterdag 8 maart onthulde de ‘Werkgroep Duurzaamheid’ het schildje ‘Groene Kerk’. Met dit schildje, dat hangt aan de gevel van de Bethelkerk tonen we onze deelname aan de beweging van ‘Groene Kerken’. Vanwege onze duurzame ideeën en initiatieven, zoals de zonnepanelen op het dak van de Bethelkerk, het gebruik van fair-trade producten en de ondersteuning van eerlijke projecten mogen wij onzelf ‘Groene Kerk’ noemen. De kerken die hieraan deelnemen, hebben een nieuwe weg ingeslagen en geven vorm aan het duurzaam, eerlijk en rechtvaardig zijn van een kerkelijke gemeente. Voordat het schildje onthuld werd door Rients Agema en Aart van Zandwijk, hielden Lennard van Buren en Albert Santing, namens de commissie een korte bijeenkomst. Hierin werd verteld over de reeds tot stand gebrachte initiatieven en geplande activiteiten. De werkgroep kijkt terug op een geslaagde ochtend en vervolgt haar duurzame weg met grote trots.

Bekijk voor meer informatie over de landelijke GroeneKerkenactie de website van GroeneKerken: www.groenekerken.nl

Weg van Jezus - gemeenteavond 2
datum en tijdstip 20-11-2017 om 20.00