PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Onthulling schildje Groene Kerk Onthulling schildje Groene Kerk

Kerk aan de Linge mag zich sinds kort Groene Kerk noemen vanwege de inzet die zij nu al pleegt en verder wil ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid. Daarmee neemt zij als veertigste kerk in Nederland officieel deel aan de landelijke Groene Kerkenactie.

Op zaterdag 8 maart onthulde de ‘Werkgroep Duurzaamheid’ het schildje ‘Groene Kerk’. Met dit schildje, dat hangt aan de gevel van de Bethelkerk tonen we onze deelname aan de beweging van ‘Groene Kerken’. Vanwege onze duurzame ideeën en initiatieven, zoals de zonnepanelen op het dak van de Bethelkerk, het gebruik van fair-trade producten en de ondersteuning van eerlijke projecten mogen wij onzelf ‘Groene Kerk’ noemen. De kerken die hieraan deelnemen, hebben een nieuwe weg ingeslagen en geven vorm aan het duurzaam, eerlijk en rechtvaardig zijn van een kerkelijke gemeente. Voordat het schildje onthuld werd door Rients Agema en Aart van Zandwijk, hielden Lennard van Buren en Albert Santing, namens de commissie een korte bijeenkomst. Hierin werd verteld over de reeds tot stand gebrachte initiatieven en geplande activiteiten. De werkgroep kijkt terug op een geslaagde ochtend en vervolgt haar duurzame weg met grote trots.

  

Bekijk voor meer informatie over de landelijke GroeneKerkenactie de website van GroeneKerken: www.groenekerken.nl

terug
 
 

Weg van Jezus - gemeenteavond 2
datum en tijdstip 20-11-2017 om 20.00
meer details

Inloopspreekuur
datum en tijdstip 23-11-2017 om 9.00
meer details

 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
Top2000dienst - 30 december 2017
nieuwsbrief
19 november 2017
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
Nieuwe berichten
Programma Vorming en Toerusting 2017-2018
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.