Geslaagde 2e Huiskamerdag (Update met foto's) Geslaagde 2e Huiskamerdag (Update met foto's)

Na het succes van de eerste Huiskamerdag op 29 december 2012, werd er op de zaterdag tussen Kerst en Oud & Nieuw voor de tweede keer een Huiskamerdag gehouden.

Alhoewel de middag officieel pas om 14.00 uur zou starten waren om 10.00 uur de eerste vrijwilligers al druk met het inrichten en aankleden van de zalen, de voorbereidingen van de maaltijd en het inrichten van het kerkplein. Ook startte 's morgens al de voorbereiding van de jaarlijkse oliebollenverkoop, zodat het 's morgens met vlagen al redelijk druk was rond de kerk.

's Middags konden gemeenteleden en andere geïnteresseerden in gesprek met Meta Floor. Zij kwam spreken over de identiteitsvragen van christelijke Palestijnen en wat dat met haar eigen identiteit heeft gedaan. In aansluiting hierop werd in de kerkzaal de kerk de film Film “Le Fils de l’Autre” (De zoon van de ander) vertoond, waarin Joseph als hij aan zijn dienstplicht bij het Israëlische leger wil beginnen, ontdekt dat hij kort na zijn geboorte verwisseld is met Yacine, kind van een Palestijnse familie van de Westelijke Jordaanoever. In de nevenruimte kon men genieten van een proeverij van de werkgroep Duurzaamheid in samenwerking met de Leerdamse Wereldwinkel en creatief aan de slag tijdens een workshop bloemschikken. Ook onze Lama’s (Ewoud en Jouke) hadden een ruimte vol jong en oud die meededen met een workshop improvisatie en quizmaster Kees Verburg ging aan de slag met een quiz vol Bijbelse vragen. Ook aan de jongeren was weer gedacht. Ze konden gamen op diverse spelcomputers en hielpen ook mee in de kraam op het plein, tijdens het oliebollen bakken of het voorbereiden van de maaltijd.

Na een goedbezochte middag konden ruim 100 aanwezigen genieten van een Indische Rijsttafel, uitstekend verzorgd door een drietal dames met ondersteuning vanuit de keukenploeg. Klik hier voor de foto's van de maaltijd.

We mogen terugkijken op een geslaagde middag die eind 2014 zeker een vervolg zal krijgen. Omdat we vermoeden dat er vele verborgen talenten schuil gaan in onze gemeente de vraag:

Weet u / weten jullie een leuke activiteit of heeft u / hebben jullie een talent waarmee we een leuke activiteit kunnen organiseren? Laat het ons weten. U kunt hiervoor een briefje afgeven in de Kerkbus in de Bethelkerk (naast de keukendeur).

Het kostte al met al nog een redelijke inspanning om deze huiskamerdag te organiseren. Daarom tot slot een woord van dank aan al die vrijwilligers; in de kraam op het kerkplein, in de keuken, bij één van de activiteiten of bij de bediening van de koffie en het drinken. We kijken met plezier terug op een succesvolle, zinvolle maar zeker ook gezellige dag voor zowel voor jong als oud.

Graag tot een volgende editie!
Gerdie van Brakel, Martin van Gent, Willijanneke Heijting, Ewoud Woudenberg en Aart van Zandwijk

Gemeentereis Armenië en Georgië
datum en tijdstip 26-09-2017 om