Bethelkerk duurzaam Bethelkerk duurzaam

In de winter van 2012-2013 bleek dat het dak van de Bethelkerk aan vernieuwing toe was. In de lente van 2013 hebben we plannen gemaakt om dit aan te pakken. We hebben daarbij ook gekeken naar de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen: het dak bleek keurig op het zuiden te liggen met een goede hellingshoek, dus hebben we besloten om zonnepanelen te laten plaatsen om zo ongeveer het jaarverbruik van de Bethelkerk zelf op te kunnen wekken.

Eind september 2013 zijn de zonnepanelen opgeleverd. Het zijn er 39 geworden en ze zijn aangebracht in de vorm van een kruis. Vanaf het parkeerterrein op het Oranjeplein is het kruis zichtbaar. De foto's hieronder zijn vanaf die plek genomen.

Het college van kerkrentmeesters

datum en tijdstip 23-11-2017 om 9.00