Reisimpressie Israel (mei 2012) Reisimpressie Israel (mei 2012)

Donderdag 10 mei vertrokken 23 mensen voor een mooie reis naar het Heilige land Israël.
Via Schiphol en Frankfurt kwamen wij aan in Tel-Aviv. Wij hebben daar onder leiding van ds. Ben Heijting een rondreis door Israël gemaakt van 15 dagen.

Tijdens deze rondreis zouden wij o.a. een bezoek brengen aan bekende Bijbelse plaatsen, zoals Nazareth (Aankondigingskerk), Megiddo (daar waar koning Salomo zijn paardenstallen liet bouwen), Tabgha (waar Jezus 5000 volgelingen spijzigde met 5 broden en 2 vissen), Capernaum (hier staat de synagoge waar Jezus leerde en profeerde), Bethlehem (Geboortekerk), Jeruzalem (waar wij o.a. een bezoek brachten aan het nieuwe en oude gedeelte) en Massada (de rotsvesting van Koning Herodes).

We bezochten in Jeruzalem Yad Vashem (het herdenkingsmonument van de Holocaust),   ‘Shrine of the Book’ (plaats waar de Dode Zee-rollen zich bevinden), Olijfberg, Getsemane, Klaagmuur, Tempelplein (met de Rotskoepel en Al-Aqsamoskee), de Via Dolorosa (lijdensweg, die Jezus moest lopen op weg naar zijn kruisiging) en de Heilige Grafkerk.
Tijdens de rondreis hebben wij ook een aantal natuurparken bezocht, gezwommen in de Dode Zee en met elkaar een kerkdienst gehouden op de Berg der Zaligsprekingen.

Op donderdag 24 mei keerde wij met z’n allen gezond en wel weer huiswaarts. Wij konden terugkijken op een indrukwekkende en mooie reis.

Namens de groep,
Corina Bogaard