PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Reisimpressie Israel (mei 2012) Reisimpressie Israel (mei 2012)

Donderdag 10 mei vertrokken 23 mensen voor een mooie reis naar het Heilige land Israël.
Via Schiphol en Frankfurt kwamen wij aan in Tel-Aviv. Wij hebben daar onder leiding van ds. Ben Heijting een rondreis door Israël gemaakt van 15 dagen.

 

Tijdens deze rondreis zouden wij o.a. een bezoek brengen aan bekende Bijbelse plaatsen, zoals Nazareth (Aankondigingskerk), Megiddo (daar waar koning Salomo zijn paardenstallen liet bouwen), Tabgha (waar Jezus 5000 volgelingen spijzigde met 5 broden en 2 vissen), Capernaum (hier staat de synagoge waar Jezus leerde en profeerde), Bethlehem (Geboortekerk), Jeruzalem (waar wij o.a. een bezoek brachten aan het nieuwe en oude gedeelte) en Massada (de rotsvesting van Koning Herodes). 

We bezochten in Jeruzalem Yad Vashem (het herdenkingsmonument van de Holocaust),   ‘Shrine of the Book’ (plaats waar de Dode Zee-rollen zich bevinden), Olijfberg, Getsemane, Klaagmuur, Tempelplein (met de Rotskoepel en Al-Aqsamoskee), de Via Dolorosa (lijdensweg, die Jezus moest lopen op weg naar zijn kruisiging) en de Heilige Grafkerk.
Tijdens de rondreis hebben wij ook een aantal natuurparken bezocht, gezwommen in de Dode Zee en met elkaar een kerkdienst gehouden op de Berg der Zaligsprekingen. 

Op donderdag 24 mei keerde wij met z’n allen gezond en wel weer huiswaarts. Wij konden terugkijken op een indrukwekkende en mooie reis.

Namens de groep,
Corina Bogaard


Jeruzalem vanaf de Olijfberg


Klaagmuur in Jeruzalem
 

terug
 
 

Rembrandts Engel - Bijbel lezen met je ogen - ochtendkring
datum en tijdstip 16-01-2018 om 10.00
meer details

Rembrandts Engel - Bijbel lezen met je ogen - avondkring
datum en tijdstip 16-01-2018 om 20.00
meer details

 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief
14 januari 2018
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
Nieuwe berichten
Programma Vorming en Toerusting 2017-2018
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.