PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Paaskaars 2016 Paaskaars 2016

Op dienst van Paasmorgen is de Paaskaars 2016 binnengedragen.

Toen ds. Heijting onlangs preekte over het jaarthema" de Bijbel een huis om in te wonen", zei hij dat het hem opviel, dat veel mensen een favoriet verhaal of een speciaal aansprekende tekst hebben. Wat mijzelf betreft, is dat ook zo. Het gaat om het kleine stukje - dat in drie van de vier evangeliën bijna woordelijk hetzelfde beschreven wordt - waarin staat, dat de mensen hun kinderen bij Jezus willen brengen. De leerlingen van Jezus houden hen tegen en Jezus zegt: "Laat de kinderen bij mij komen. Houd ze niet tegen, want Gods koninkrijk is er juist voor hen. Je moet openstaan voor dat koninkrijk, net zoals een kind dat doet, op een andere manier kun je daar niet binnen komen." Jezus sloeg zijn armen om hen heen en zegende de kinderen.

Het is ontroerend mooi en eenvoudig. Zeker als ik denk aan die ouders, die hun kinderen brengen... nog steeds. Het maakt je beschaamd als je denkt o.a. aan eeuwenlange, altijd voortgaande discussies over wie goed genoeg is, en wanneer je goed genoeg bent om in de hemel te komen. Of wie er wel of niet mee mogen doen bij een Avondmaalsviering. Het laat je ook nadenken over de vraag hoe jezelf staat tussen een kind en Jezus. Al deze
gedachten vormden samen de voorstelling die dit jaar op de paaskaarsen staat.

Natuurlijk omgeven door de twee letters, waarvan Jezus zegt: "Ik ben de Alfa en de Omega". Hij staat aan het begin en het einde van dit kerkelijk jaar 2016.

Liesbeth Mouthaan

terug
 
 

Weg van Jezus - gemeenteavond 2
datum en tijdstip 20-11-2017 om 20.00
meer details

Inloopspreekuur
datum en tijdstip 23-11-2017 om 9.00
meer details

 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
Top2000dienst - 30 december 2017
nieuwsbrief
19 november 2017
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
Nieuwe berichten
Programma Vorming en Toerusting 2017-2018
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.