Bijbelleesproject - lees de Bijbel in 2 jaar Bijbelleesproject - lees de Bijbel in 2 jaar

Op vrijdagavond 11 september was de start van het Bijbelleesproject - Lees de Bijbel in 2 jaar. Die avond vertelde Wilma van de Veen van het Nederlands Bijbelgenootschap aan de 45 belangstellenden meer over de achtergronden van de Bijbel in Gewone Taal (BGT) en wat er zo vernieuwend is aan deze vertaling. De BGT is een complete bijbelvertaling vanuit de oorspronkelijke Hebreeuwse en Griekse bronnen. Maar ook een vertaling die begrijpelijk is voor bijna alle lezers vanaf 8 jaar. Wie de Bijbel al kent, zal hem met nieuwe ogen lezen door deze vertaling. Wie hem nog niet kent, kan hem eindelijk in gewone taal lezen.

11 september is er ook uitleg gegeven over het Bijbelleesproject. Kijk hiervoor ook eens op facebook.com/bijbellezeninleerdam.

Ook presenteerde zij de Samenleesbijbel: een uitgebreide uitgave van de BGT met achtergronden, tips, opdrachten en gespreksvragen voor kinderen vanaf een jaar of 8. Deze bijbel is erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen en tieners.

Vervolgbijeenkomsten Bijbelleesproject 2015:
Zondag 13 september is het Bijbelleesrooster van start gegaan met Genesis 1:1-2:4a en Lucas 1:1-4. De eerste vervolgbijeenkomst is op vrijdagavond 2 oktober, om 19.00 uur in de Kandelaar (Achter de Kerk). De andere bijeenkomsten zijn dit jaar op: 2 oktober, 30 oktober, 27 november en 11 december. Iedere keer van 19.00 - 19.45 in de Kandelaar.

Meedoen kost niets, behalve de aanschaf van een Bijbel (de BGT of een andere vertaling) en iedere dag een kwartier van je tijd.

Wat krijg je ervoor?
1. een leesrooster dat voor elke dag 2 bijbelstukjes aangeeft.
2. iedere maand voor wie wil een 'bespreekuurtje' waar je met je vragen en opmerkingen terecht kunt
3. achtergrondinformatie op het 'bespreekuurtje', via Facebook en/of e-mail
4. een kwartiertje rust per dag
5. nieuwe kennis, inzichten en... vragen
6. en mogelijk zelfs inspiratie

Weet je van harte welkom!

ds. Johan van den Berg & ds. Ben Heijting

PS. Het complete leesrooster is te openen of te downloaden via het icoon in de rechterkolom op deze website.

Gemeentereis Armenië en Georgië
datum en tijdstip 26-09-2017 om