Basiscatechese Basiscatechese

Voor de kinderen van Groep 7 & 8 van de basisschool wordt er basiscatechese gegeven. Iedere maand wordt er tijdens een ochtenddienst in de Bethelkerk een bijeenkomst georganiseerd waarin onder andere actualiteit en de geloofswereld van kinderen centraal staan.

Wat houdt het in?
Kennismaken met geloven en kerk-zijn. Tijdens de bijeenkomsten wordt gezocht naar een goede mix van actualiteit en inhoudelijke onderwerpen (Wat staat er in de bijbel? Hoe zit het eigenlijk met de bijzondere feesten in de kerk? Wat gebeurt er in de kerkdienst en waarom doen we het zo? Wat is de betekenis van de doop en van het avondmaal?). Voorop staat het maken van een koppeling met de eigen leefwereld van de kinderen, groepsbinding en ondersteuning van het onderwerp met eigentijds materiaal, filmpjes of ervaringen van mensen uit de kerk die iets laten zien, doen etc. De kinderen mogen ook zelf onderwerpen aandragen voor een volgende bijeenkomst.

Leerzaam, maar ook uitdagend! En het bereidt de kinderen voor op hun tijd na de Kindernevendienst, op de kerkdienst en de catechese.

Wanneer & waar?
In principe is er iedere maand tijdens een ochtenddienst een bijeenkomst in de jeugdruimte in de Bethelkerk. De bijeenkomsten in het seizoen 2016-2017 staan gepland op: 2 oktober, 6 november, 4 december, 5 februari, 5 maart, 2 april, 7 mei, 4 juni en 18 juni (afsluiting samen met Kindernevendienst). Op zondag 22 januari bezoeken we ’s middags om 17.00 uur samen een theatervoorstelling in de Bethelkerk.

Meer informatie?
Met vragen over de basiscatechese kun je terecht bij:
Inge Scherpenzeel      Erik de Gier                 Charlotte Donga
tel. 612613                  tel. 848607                  tel. 617631