« vorige  |  oktober 2017  |  volgende »
-------------------

Zondag 1 oktober 2017 Solid Friends
Tijdstip: 11.00

Solid Friends is een programma dat jongeren van 14 tot en met 17 jaar helpt in hun zoektocht naar identiteit en prikkelt om te onderzoeken hoe God naar hen kijkt.

Zondag 1 oktober 2017 Basiscatechese
Tijdstip: 9.30

Voor de kinderen van groep 7 & 8 van de basisschool wordt er basiscatechese gegeven. Iedere maand wordt er tijdens een ochtenddienst in de Bethelkerk een bijeenkomst georganiseerd waarin onder andere actualiteit en de geloofswereld van kinderen centraal staan.

Dinsdag 3 oktober 2017 Groeicatechese
Tijdstip: 18.45  - 19.45

Groeicatechese heet de catechese voor jongeren van 12 tot 15 jaar. In alle opzichten ben je namelijk aan het groeien. We hopen dat je door deze catechese zult groeien in geloof. Met behulp van spel– en werkvormen staan we stil bij jullie vragen en gaan we op zoek naar wat daarvan gezegd wordt in Bijbelverhalen.

Donderdag 5 oktober 2017 Inloopspreekuur
Tijdstip: 9.00  - 10.00

Een van de predikanten van Kerk aan de Linge is aanwezig in De Kandelaar voor gesprek. Weet u van harte welkom!

Vandaag: ds. Johan van den Berg

Vrijdag 6 oktober 2017 Bijbeluur
Tijdstip: 19.00  - 20.00

In navolging op het tweejarige Bijbelleesproject gaan we ons aan de hand van korte artikelen verdiepen in Bijbelse personen en thema's.

Vandaag over Maria en Bijbel en inspiratie.

Dinsdag 26 september 2017 t/m zaterdag 7 oktober 2017 Gemeentereis Armenië en Georgië
Locatie: Buitenland

Dinsdag 26 september gaat in alle vroegte een gemeentereis van Kerk aan de Linge van start. We hopen dat het net zo’n boeiende en gezellige gemeentereis gaat worden als de reizen naar Israël (2012), Duitsland (Bach/Luther, 2014) en Griekenland (2015).

Dinsdag 10 oktober 2017 Groeicatechese

Donderdag 12 oktober 2017 Moderamen
Tijdstip: 20.00

Vergadering van het moderamen van Kerk aan de Linge.

Donderdag 12 oktober 2017 Inloopspreekuur

Vandaag: ds. Ben Heijting

Maandag 16 oktober 2017 Leerhuis Christelijke Dogmatiek
Tijdstip: 20.00

De afgelopen jaren zijn er zeer begeesterde gesprekken gevoerd naar aanleiding van het boek van dr. Gijsbert van den Brink en dr. Kees van der Kooi. Van tevoren hadden we de hoop dat er – naast het leren van de inhoud van het boek – ook een verdiepend gesprek zou ontstaan. Dat verlangen is zeker uitgekomen. Juist ook met dank aan de deelnemers die uit de breedte van de kerk kwamen.
Gespreksleiders zijn ds. J. van den Berg en ds. B. Heijting (Kerk aan de Linge) en ds. J.A.W. Verhoeven (Hervormd Wijk West).

Graag aanmelden bij een van de predikanten.

Dinsdag 17 oktober 2017 Rembrandts Engel - Bijbel lezen met je ogen - avondkring
Tijdstip: 20.00  - 22.00

We ‘lezen’ Bijbelverhalen met onze ogen aan de hand van werken van Rembrandt, maar ook van andere kunstenaars die zich door Bijbelverhalen laten inspireren. Er is plaats voor ongeveer 12-15 deelnemers, zodat iedereen met zijn/haar kijkervaringen aan bod kan komen.

Informatie bij ds. Ben Heijting.

Dinsdag 17 oktober 2017 Rembrandts Engel - Bijbel lezen met je ogen - ochtendkring
Tijdstip: 10.00  - 12.00

Donderdag 19 oktober 2017 Geen Inloopspreekuur

Het inloopspreekuur komt vandaag te vervallen.

Vrijdag 20 oktober 2017 Bijbeluur
Tijdstip: 19.00  - 20.00

Vandaag over Maria Magdalena en Bijbel en interpretatie.

Maandag 23 oktober 2017 Weg van Jezus - gemeenteavond 1

Jezus als Jood
Ter voorbereiding op de eerste themadienst, 29 oktober, over de Joodse Jezus komt op maandag 23 oktober Dr. P.J. (Piet) van Midden om te spreken over Jezus als Jood. Niemand is te verstaan zonder zijn eigen context die hem/haar heeft gevormd, hoeveel te meer geldt dit voor Jezus? Zoals ook ieder mens, zo kan ook Jezus’ eigen boodschap niet gekend worden zonder een relatie tot zijn “geloofsfamilie”, zijn wortels. Op deze avond willen we vooral recht doen aan het Jood-zijn van Jezus.
Dr. Van Midden, kenner van Hebreeuws en Jodendom, zeker ook vanuit zijn ruime ervaring als gids in Israël, zal ons zeker boeiend kunnen vertellen over dit onderwerp.

Dinsdag 24 oktober 2017 Groeicatechese

Donderdag 26 oktober 2017 Inloopspreekuur

Vandaag: ds. Ben Heijting

Donderdag 26 oktober 2017 Kerkenraad
Locatie: Kandelaar
Tijdstip: 19.30

Vergadering van de kerkenraad van Kerk aan de Linge.

Zondag 29 oktober 2017 Weg van Jezus - themadienst 1
Tijdstip: 9.30

In deze dienst belichten we de Joodse Jezus: Jezus, een historische persoon met een eigen unieke Joodse achtergrond.

Dinsdag 31 oktober 2017 Rembrandts Engel - Bijbel lezen met je ogen - ochtendkring
Tijdstip: 10.00  - 12.00

Informatie bij ds. Ben Heijting.

Dinsdag 31 oktober 2017 Rembrandts Engel - Bijbel lezen met je ogen - avondkring
Tijdstip: 20.00  - 22.00

Dinsdag 31 oktober 2017 Groeicatechese