« vorige  |  september 2017  |  volgende »
-------------------

Donderdag 7 september 2017 Inloopspreekuur
Tijdstip: 9.00  - 10.00

Een van de predikanten van Kerk aan de Linge is aanwezig in De Kandelaar voor gesprek. Weet u van harte welkom!

Vandaag: ds. Ben Heijting

Dinsdag 12 september 2017 Rembrandts Engel - Bijbel lezen met je ogen - ochtendkring
Tijdstip: 10.00  - 12.00

We ‘lezen’ Bijbelverhalen met onze ogen aan de hand van werken van Rembrandt, maar ook van andere kunstenaars die zich door Bijbelverhalen laten inspireren. Er is plaats voor ongeveer 12-15 deelnemers, zodat iedereen met zijn/haar kijkervaringen aan bod kan komen.

Informatie bij ds. Ben Heijting.

Dinsdag 12 september 2017 Rembrandts Engel - Bijbel lezen met je ogen - avondkring
Tijdstip: 20.00  - 22.00

Informatie bij ds. Ben Heijting.

Donderdag 14 september 2017 Kerkenraad
Locatie: Kandelaar
Tijdstip: 19.30

Vergadering van de kerkenraad van Kerk aan de Linge.

Donderdag 14 september 2017 Inloopspreekuur

Vandaag: ds. Johan van den Berg

Vrijdag 15 september 2017 Afsluitende samenkomst bijbelleesproject
Locatie: Kandelaar
Tijdstip: 20:00 - 22:00

Dinsdag 19 september 2017 Leerhuis Christelijke Dogmatiek
Tijdstip: 20.00

De afgelopen jaren zijn er zeer begeesterde gesprekken gevoerd naar aanleiding van het boek van dr. Gijsbert van den Brink en dr. Kees van der Kooi. Van tevoren hadden we de hoop dat er – naast het leren van de inhoud van het boek – ook een verdiepend gesprek zou ontstaan. Dat verlangen is zeker uitgekomen. Juist ook met dank aan de deelnemers die uit de breedte van de kerk kwamen.
Gespreksleiders zijn ds. J. van den Berg en ds. B. Heijting (Kerk aan de Linge) en ds. J.A.W. Verhoeven (Hervormd Wijk West).

Graag aanmelden bij een van de predikanten.

Donderdag 21 september 2017 Inloopspreekuur

Vandaag: ds. Ben Heijting

Vrijdag 22 september 2017 Verdiepingscatechese
Tijdstip: 20.00  - 21.30

Ook als je bent opgegroeid met kerk en geloof kun je het gevoel hebben dat je nog maar een beginneling bent. Misschien ben je niet gelovig (opgevoed) maar wel nieuwsgierig. Tijdens de verdiepingscatechese ontdek je dat je veel meer in huis hebt dan je vermoedt, tegelijk ontdek je nieuwe gezichtspunten, gedachten die je verder helpen op de weg van geloven.

Ieder die wil leren en tot geloofsverdieping wil komen is welkom. De catechese is geschikt als voorbereiding op het doen van belijdenis, maar evengoed voor wie al belijdenis heeft gedaan en behoefte heeft aan een ‘opfriscursus’.

Meer informatie en aanmelding bij ds. Johan van den Berg en ds. Ben Heijting.

Dinsdag 26 september 2017 Groeicatechese
Tijdstip: 18.45  - 19.45

Groeicatechese heet de catechese voor jongeren van 12 tot 15 jaar. In alle opzichten ben je namelijk aan het groeien. We hopen dat je door deze catechese zult groeien in geloof. Met behulp van spel– en werkvormen staan we stil bij jullie vragen en gaan we op zoek naar wat daarvan gezegd wordt in Bijbelverhalen.

Dinsdag 26 september 2017 t/m zaterdag 7 oktober 2017 Gemeentereis Armenië en Georgië
Locatie: Buitenland

Dinsdag 26 september gaat in alle vroegte een gemeentereis van Kerk aan de Linge van start. We hopen dat het net zo’n boeiende en gezellige gemeentereis gaat worden als de reizen naar Israël (2012), Duitsland (Bach/Luther, 2014) en Griekenland (2015).

Donderdag 28 september 2017 Geen Inloopspreekuur

Het inloopspreekuur komt vandaag te vervallen.

Vrijdag 29 september 2017 Bij Maarten aan tafel
Locatie: Lutherse Kerk
Tijdstip: 18.00

Maarten Luther is zeer bekend om zijn “Tischreden’, tafelgesprekken.  Maaltijden bij hem thuis in Wittenberg met tientallen mensen, studenten. Vorig jaar ging het tweede tafelgesprek niet door, dat halen we in op vrijdag 29 september. Goede gesprekken, we nemen er de tijd voor, onder een voedzame maaltijd met recepten uit Luthers tijd en met bier en wijn. Zoals het 500 jaar geleden ging.

Graag vooraf aanmelden, zie daarvoor de nieuwsbrieven in de weken ervoor.

Gemeentereis Armenië en Georgië
datum en tijdstip 26-09-2017 om